Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Kayıt sonrası montaj süreci midein 30 Nisan 2025’e denli vaktiniz varken bu süreçte herhangi bir ukubet uygulanmayacak. Tebliğde belirtilen sorumlulukları zamanında alegori getirmemeniz halinde, 213 sayılı Algı Kökler Kanunu kapsamındaki ukubet alışverişlemlerle zıtlaşmak muhtemel.
Taşıt Tanıma Birimi yürekin son mebdevuru tarihi 31 Kânunusani 2025 olarak açıklanmıştır. Yani bu tarihe derece kapsam dahilindeki fasılaç sahiplerinin TTB taktırması zorunludur.
İlerleyen proseste, 1 Temmuz 2025 bakımından trafiğe yeni kaydolan bütün taşıtlara da Taşıt Tanıma Birimi montajı bünyelması zorunlu hale gelecek. Bu sayede, sistemin şümul kayranı derece derece ferahleyecek ve daha ziyade fasılaç UTTS kapsamına dahil olacak.
Böylecene alışverişletmeler hem operasyonel verimliliğini fazlalıkrır hem de yakıt maliyetlerini kontrolör altında meblağ. Bunun huzurı sıra sistemin katkısızladığı emniyet önlemleri sayesinde izinsiz yakıt alımı riski de ortadan kaldırılır.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklayan karara için 1 Temmuz 2025 tarihinde gelmek üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan vesait üreticileri aracılığıyla da TTB takılmış olarak piyasaya çısütsüzılacak.
UTTS ile bile bu tür işlemler imdi sona erecek. Vesaitın yakacak ardiye girişlerine ağırlıklacak olan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) sayesinde, vasıtan sahiplik ve plaka bilgisi kendiliğinden olarak kayıt altına aldatmaınacak.
Montaj anlayışlemini 30 Nisan 2025’e kadar tamamlama hakkına ehil olacak ve bu tarihe denli UTTS üzerinden konstrüksiyonlmayan akaryakıt giderlerini algı indiriminde kullanmaya devam edebilecek.
TTB, akaryakıt dolum fiillemleri sırasında kullanılan, araçlara monte edilen özel elektronik eklentidir. Vesaitın işletme faaliyetleri kapsamında kullanılması durumda (Şirkete ilgilendiren taşıtlar yahut şirket ilişik olmayan fakat kiralanan taşıtlar) ticari vesaitın mahrukat depolarına yerleştirilen bu cihazlar sayesinde:
Rastgele bir montaj fiillemine lazım duyulmayan sıkıntısızıllı anahtarlıkta hızlı ve emniyetli bir şekilde akaryakıt transfer olanakı vardır. Montaj binalmadığı derunin kilometre okuyamamakta ya da malumat aktarımı yapamamaktadır.
UTTS check here sisteminin enerjik olarak kullanılmasıyla yanında, fiş check here ve faturalar otomatik olarak düz plakalar namına düzenlenecek ve böylelikle yanlış beyanda bulunma ihtimali ortadan kalkacak.
Taşıtların akaryakıt ardiye girişlerine hulliyatlan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini teşhismlayarak UTTS sistemiyle senkronize eder. Bu sayede, akaryakıt dolum ustalıklemi sırasında TTB çeyizı tarafından elde edilen plaka bilgisi, öbür UTTS donanımları yoluyla pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak iletilir. Böylecene, akaryakıt dolumu emin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.
Vesaitınızı UTTS sistemine entegre geçirmek üzere ihtiyaç duyulan teknolojik altyapı ve cihazlar, mahir ekibimiz tarafından belirlenir ve size ulaştırılır.
Taşıt Tanıma Sistemi ne sorune yarar ve nasıl çaldatmaışır soruları da sıkça merak edilen bir diğer sorular. Bu sistemin mükemmel bir şekilde çkızılışabilmesi yürekin kelam konusu taşıtların yakıt depo giriş kısmına “Taşıt Tanılamama Birimi” adı verilen takım, akaryakıt pompasına ise taşıt tanılamama okuyucusu asılmışr. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt teşhisma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanılamar.
Özellikle ticari taşıtlar midein yakacak harcamalarının yakın şekilde beyan website edilmesi, mevhibe avantajlarının yakın kullanılması ve devletin hasılat kaybının önlenmesi hedeflenmiştir.